Aftellen tot de Expositie & Reünie

Laatste nieuws

Foto’s, video’s en vlogs Openingsfeest

Ook van de voorbereiding van het Openingsfeest zijn foto’s gemaakt. Tevens zijn er nog enkele filmpjes toegevoegd van het Openingsfeest. Daarnaast heeft onze vlogger nog […]

Foto’s Openingsfeest

Het Openingsfeest van 6 april jl. was een groot succes! Naast het grote aantal leden waren er ook veel oud leden aanwezig en dat zorgde […]

Eerste vlog

Vandaag 6 april is het Openingsfeest van het jubileumjaar en de voorbereidingen hiervoor zijn vastgelegd in deze eerste vlog!

Zie hier alle berichten

Onze geschiedenis

Oprichtingsdatum

06-04-1920

Zestien Dierense jongens leggen in 1920 hun zakgeld van 15 weken bij elkaar. Met dit geld, 206 gulden, werden tenues en houten doelen aangeschaft en werd begonnen in de Geldersche Voetbalbond.

Één snor en één Dierensche Boys

1947

In 1947 werd een fusiecommissie opgericht om te kijken of de drie “neutrale” clubs, waaronder Dierensche Boys, konden fuseren. In het bestuur van Dierensche Boys was er verdeeldheid en uiteindelijk gaf de voorzitter (“De snor van Jansen”) de doorslag: “Er is maar één snor en één Dierensche Boys. Boys blijft Boys!”

Promotie naar de 2e klasse

1947

Aan het einde van het seizoen 1946-1947 promoveerde Dierensche Boys na de 2e klasse. Dat was destijds het het één na hoogste niveau in het amateurvoetbal en een historische prestatie!

Verhuizing naar Het Nieuwland

1964

In 1964 werd sportpark Het Nieuwland geopend en ook Dierensche Boys verhuisde naar dit gloednieuwe, en destijds moderne, sportpark. Eerder werd er gespeeld op een veld waar nu de Peter van Anrooylaan ligt en later werd er gevoetbald op een terrein aan de Tellegenlaan waar nu de parkeerplaatsen van het winkelcentrum zijn.

Start damesvoetbal

06-01-1971

Op 6 januari 1971 ontstond het damesvoetbal bij Dierensche Boys als een van de eerste verenigingen in de regio. Kartrekkers waren o.a. Bets Berendsen-Welgraven, B. Berendsen en B.J. Vesterink.

Degradatie en promotie

2007-2015

Na jarenlang in de 3e en 4e klasse van de KNVB gevoetbald te hebben was er in het seizoen 2006-2007 een dieptepunt met de degradatie naar de 5e klasse. Het duurde maar liefst 8 seizoenen voordat Dierensche Boys weer promoveerde door in een beslissingswedstrijd met 4-1 te winnen van sp. Deventer.

Over ons

400
Aantal leden
20000
Opgehaald oud papier (in tonnen)
14
Aantal teams
16
Oprichters

De jubileumcommissie

Remco Zegers

Mark Pieper

Bianca van Zon

Debbie Corbijn

Ad van Zon

Jelle Welgraven

Erik Reichert

Ben Baltus