1e elftal promoveert!!

Geplaatst op Geplaatst in Verslagen

Teamfoto 1e elftal 2014-2015Afgelopen zondag 17 mei moest het 1e elftal de promotiewedstrijd spelen tegen sc. Deventer. De winnaar zou dan naar de 4e klasse promoveren en dat is het 1e elftal gelukt! Nadat het de afgelopen 2 seizoenen niet wilde lukken via de nacompetitie, was het nu wel raak. Na een goed seizoen waarbij net niet het kampioenschap behaald werd, moest het dan maar gebeuren in de promotiewedstrijd.

Op het veld van Be Quick Zutphen werd om 14.00 uur afgetrapt tegen de nummer 2 uit 5H: sc. Deventer. De omstandigheden waren goed: er lag een prima veld en de weersomstandigheden waren ook goed. Daarnaast waren er veel van onze trouwe supporters aanwezig!
De start van de wedstrijd was echter niet zo goed want binnen 3 minuten kregen het elftal een doelpunt tegen. Uit de rebound van een vrije trap wist sc. Deventer de score te openen. Een fikse tegenvaller, maar je zag dat de ploeg er niet door uit het veld geslagen was. Na nog wat aanvallen van sc. Deventer, namen de Boys het heft in handen en trokken het spel naar zich toe. Dit resulteerde na een kleine 10 minuten spelen in de gelijkmaker. Can Zeki trok vanaf rechts het strafschopgebied in waarbij zijn schot in eerste instantie gekeerd werd door de keeper. Echter was Anthony Vogelaar er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te schieten. Vanaf dat moment was de Boys de bovenliggende partij en met goed voetbal werd sc. Deventer steeds verder terug gedrongen. Na een goede actie van Anthony Vogelaar zette hij middenvelder Cem Zeki alleen voor de keeper en hij faalde niet: 2-1 voor de Boys. Enkele minuten later was het Can Zeki die na een mooie solo het derde doelpunt scoorde en zo gingen de mannen met een 3-1 voorsprong de rust in.
Na de rust ging sc. Deventer direct 1:1 op spelen, maar ook dit leverde geen problemen op voor de Boys. Spits Dave van Braam offerde zich op en versterkte de verdediging, waardoor er geen gevaar ontstond voor de Boys. Door de keuze van sc. Deventer ontstond er meer ruimte voor de Boys en hiervan profiteerde Can Zeki. Na 10 minuten in de 2e helft had hij een goede actie en werd hij binnen de 16-meter aangetikt. Het was geen zware overtreding, maar wel een terechte penalty. Can nam deze penalty zelf en scoorde beheerst de 4-1. Op het middenveld kwam er steeds meer ruimte om te voetballen en de, wederom, sterk spelende Yasin Gökmen was daar dan ook overal te vinden. Aanvallend kon sc. Deventer weinig meer brengen, ook omdat de verdediging onder leiding van aanvoerder Remco Zegers goed stond. Voorstopper Aron Haverkamp en de backs Robin Haledo en Tim Spruijt hadden hun tegenstanders goed in bedwang. En kwam er een bal op het doel dan stond keeper Davey van Limbeek weer sterk te keepen. In de 60e minuut was er wederom een prachtige aanval: Cem Zeki ging er over links vandoor en op het goede moment trok hij de bal terug en vanaf de 16 meter schoot middenvelder Glenn Kempenk de bal beheerst binnen. Hierdoor werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid, en werd het laatste half uur rustig uitgespeeld. Wel moet gezegd worden dat sc. Deventer bleef voetballen en dit ook sportief deed, een compliment voor hun! Mark Pieper kwam een half uur voor tijd in het veld voor Robin Haledo, en de routinier speelde prima. Later mocht ook Jelle Welgraven nog invallen en de A junior voetbalde weer mee alsof hij al jaren in het 1e elftal speelt. De laatste wissel was voorbehouden aan Andy Kempenk, die vorig seizoen in de nacompetitie zijn kruisband had afgescheurd. Dit betekende dat de overige wissels Mike Tacke, Brahim El-Jafoufi en Enrico Kelderman niet meer in konden vallen. Reserve keeper John Materman was helaas afwezig. Echter hebben zij gedurende het seizoen hun waarde voor het team bewezen, net zoals de spelers van het 2e elftal, 3e elftal (Dominic Bleeker) en de A1, waar gedurende het seizoen een beroep op is gedaan. Klasse van deze mannen om het 1e elftal en de vereniging te helpen!
Precies op tijd werd er door scheidsrechter Verberg afgefloten die, samen met zijn assistenten Nijenhuis en Goudsmit, de wedstrijd prima leidde.

Door deze winst was de promotie naar de 4e klasse een feit en een beloning voor de spelersgroep en het kader, te weten: Charles Reichert, Jeroen van der Linden, Johan Van Rossum, Marjan Garst, Anneke van de Geijn, Berry Tacke, Jan Materman, Peter van Braam, Aschwin Ruegebrink en Henk Haverkamp. Maar ook een beloning voor het bestuur en de vele vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt dat deze prestatie geleverd is!!!

Na afloop van de wedstrijd was de ontlading natuurlijk groot en waren er her en der zelfs tranen van vreugde te zien. Het bestuur was aanwezig om alle spelers en het kader te voorzien van een mooie rode badjas. Een prachtig gebaar dat door iedereen zeer gewaardeerd werd. Na de champagne, het vuurwerk en de traditionele douche scene ging de groep weer met de bus terug naar Dieren. Hoewel de afstand Zutphen-Dieren niet echt ver is, werd er al menig drankje meester gemaakt… Na de ontvangst door de supporters bij het clubhuis, ging de groep de “platte kar” op voor een rondrit door Dieren. Na terugkomst in het clubhuis werd er gezamenlijk wat gegeten en barstte het feest los. Voorzitter Marc Pijpers sprak nog mooie woorden, net zoals later Jeroen van der Linden ook nog deed. Dat het daarna nog lang gezellig was zal duidelijk zijn…

Onderstaand de foto’s van de wedstrijd en festiviteiten. Ook zijn er enkele video’s gemaakt en stond er een mooi artikel in De Gelderlander en op de website van Het Gelderse Voetbal.