Jubileumboek Boys blijft Boys

Geplaatst op Geplaatst in Berichten, Verslagen

Afgelopen weekend is bestuurslid Andre Bronkhorst bij Sonja Oostendarp geweest. Zij is nazaat en kleinkind van 1 van de oprichters van onze club, Willem Gerritsen. Zijn vrouw heette Jantje. Jantje had pikzwart haar. De bijnaam van Willem was, Willem van Jantje. Sonja kan zich als kind herinneren dat de bussen klaar stonden voor de uitwedstrijden. Verder heeft ze vele mooie herinneringen aan de club. Onder andere aan de kantine van de Dierensche boys waar ze ‘vroeger’ vaak kwam. Ook in de periode dat haar schoonzoon (Roelof Elzinga) vele jaren in het 1ste voetbalde was ze hier vaak te vinden. Namens het bestuur heeft Sonja op gepaste wijze het eerste exemplaar ontvangen van het bestuur.

Dinsdag is bestuurslid Andre Bronkhorst eveneens op visite geweest bij Theo Kolkman hij is 92 en woont in de Treubstraat in Dieren, hij is geen oprichter maar weet nog wel een hoop verhalen uit de oude doos en kan het clublied nog meezingen (hier zal morgen een filmpje van op deze pagina verschijnen). Zo vertelde Theo onder andere dat zijn vader een kruideniers winkel had (ter hoogte van De Wilhelminaweg/Druckerlaan) en dat de bussen met uitwedstrijden bij hun voor de deur vertrokken. De vader van Theo was commercieel want de omzet was op zondag tussen 14.00 en 18.00 uniek hoog tov de rest van de week. Dit kwam omdat er na de wedstrijd de uitslagen en stand toonbaar bij de winkel werden opgehangen en eenieder kwam ff kijken hoe de Boys er voor stond (wellicht overbodige informatie maar in die tijd was er nog geen internet/Facebook/Twitter/Instagram/etc). Pa Kolkman zorgde ervoor dat de winkel op die momenten geopend was. Namens het bestuur heeft Theo het tweede jubileumboek op gepaste wijze ontvangen van het bestuur.

Nou denkt u wellicht bij het lezen van bovenstaande, een boek? Wat voor een boek. In het kader van het 100-jarige jubileum hebben wij het boek “Boys blijft Boys” laten drukken. Graag willen wij alle betalende leden in de gelegenheid stellen om per huishouden een gratis boek aan te vragen. Hiervoor kun je je inschrijven via de mail: info@dierenscheboys.nl. In deze mail zien we dan graag je adres en naam, op die manier kunnen we het boek bezorgen. Je kunt je hiervoor inschrijven tot 28 april 2020.  Ben je geen lid of wil je als lid de club (extra) steunen, dan is er vanaf 6 april de mogelijkheid het boek te kopen bij de Readshop in Dieren voor een bedrag van € 20,00 per boek.