Brummen F2 – Dierensche Boys F1

Geplaatst op Geplaatst in Verslagen

Na twee weken (heerlijk, of toch niet) vrij te zijn geweest speelden we vandaag tegen Brummen. Onze concurrenten voor de titel hadden ook punten laten liggen dus alles is nog mogelijk voor ons, misschien hadden we allemaal wel erg last van spanningen vanwege de titelstrijd? Het is natuurlijk wel zaak om vandaag goed voetbal te laten zien.
De jongens van Brummen blijken de laatste tijd flink sterker te zijn geworden en weten de bal aardig rond te spelen. Ze gebruikten het veld goed en het was even wennen voor ons. Gelukkig konden ze niet gelijk gevaarlijk worden en hoefde keeper Senne niet op te treden. Bij ons liep het allemaal wat stroef, de ruimte werd toch weer niet goed benut en ballen kwamen ook niet lekker aan. We waren een beetje afwachtend, wij zijn toch niet bang? Langzaam krijgen we iets meer grip op de wedstrijd en is het Jurre Pieter die met een individuele actie doorbreekt en scoort. We staan voor met 0-1. Maar dan gebeurt er iets op het veld waardoor Brummen een vrije trap krijgt. Deze wordt zo geweldig mooi genomen dat er geen houden aan is voor Senne en hierdoor wordt de stand 1-1. Met deze stand gaan we ook rusten, maar er zit zeker meer in.
Na de rust met een kleine peptalk om er toch echt een schepje bij bovenop te doen gaan we vol goede moed het veld weer op. We beginnen weer wat sterker aan de 2e helft en krijgen ook kansen. Helaas staat de keeper van Brummen steeds in de weg en lukt het nog niet om te scoren. Toch loopt het nog steeds niet helemaal goed, wij kunnen veel beter dan wat we nu laten zien en kunnen niet tot scoren komen. Dan volgt er een goed opgezette aanval over links waarbij Jurre Pieter de bal strak in 1x in de linkerhoek plaatst, 1-2! Is nu de ban gebroken, want wij kunnen het echt wel? Het lijkt dat we goed doorgaan, maar de laatste 10 minuten komt Brummen toch weer wat meer opzetten en lijkt het dat wij alles wat we hebben geleerd weer even zijn vergeten. Er wordt niet naar elkaar toegespeeld maar gelopen met de bal. Hierdoor leiden we onnodig balverlies en komen we nog iets meer onder druk te liggen, op de een of andere manier komen we niet meer weg bij onze goal. De ballen worden zomaar weggeschoten, vaak door het midden en dan zijn we de bal dus direct weer kwijt. We zitten in de laatste minuut als de bal weer niet goed wordt weggewerkt en dan draait het uit op een corner. En vanuit deze corner wordt rechtstreeks gescoord, het is 2-2, ongelofelijk dat wij dit zo hebben weggegeven. Aftrappen hoeft niet eens meer, want de wedstrijd is voorbij.
Nu de neuzen weer dezelfde kant op en laten we de laatste wedstrijden proberen te laten zien wat we echt kunnen.