Dierensche Boys JO13-2 wint van Eendracht

Geplaatst op Geplaatst in Verslagen

Verslag wedstrijd Zaterdag 10 maart 2018, Dierensche Boys JO13-2 tegen Eendracht JO13-2

Na de winterstop zijn we vol goede moed begonnen met het goed voorbereiden op het 2e gedeelte van onze competitie. Echter door de barre weersomstandigheden werden onze oefenwedstrijden afgelast en hebben we als team ook diverse trainingen niet laten doorgaan.
Dus vandaag was onze 1e competitie wedstrijd na de winterstop, nadat de eerste 2 wedstrijden waren afgelast. Tegen dit team van Eendracht hadden wij een paar maanden geleden in de beker al eens van verloren. Dus we begonnen met goede moed en veel hoop aan onze  1e competitiewedstrijd  tegen Eendracht in Arnhem. Ruim op tijd vertrokken vanuit Dieren werden we gezellig ontvangen door de vrijwillige senioren van Eendracht in Arnhem. Daarna  met een goede warming up in de benen, volgde nog de laatste tactische aanwijzingen en konden we aan de wedstrijd beginnen.

Gelijk vanaf het begin merkte we dat dit geen makkelijke wedstrijd ging worden. De kinderen waren niet allemaal alert en zaten we dus niet goed in de wedstrijd. We moesten gelijk knokken voor elk balbezit. Na de eerste 15 minuten stonden we al met 0-3 achter en hadden we zelf 2 kansen gemist. Gelukkig maakte we nog wel 2 doelpunten en gingen we de rust in met een 2-4 achterstand.
In de pauze gaf onze trainer/coach Mohammed de kinderen een flinke peptalk wat op het veld betekende dat de kinderen harder moesten knokken voor iedere bal maar vooral hun positie moesten blijven bezetten en elkaar helpen. Tevens werden er 2 wissels toegepast en gingen een aantal kinderen van positie wisselen.
Gelijk na de rust gingen we in de aanval wat resulteerde in een paar schitterende doelpunten van Steef. Na 15 minuten stonden we ineens 4-5 voor en gingen we echt in de overwinning geloven. Tim schoot een mooie hoge corner de 16 in wat weer resulteerde in een mooi doelpunt. Gelukkig hebben we het voetballen in de 2e helft hartstikke goed opgepakt en waren de doelpunten echt heerlijk om naar te kijken.
Uiteindelijk hebben we als team gevoetbald, elkaar gesteund en met positief commentaar elkaar naar de overwinning geholpen. De scheids floot af en we hadden de overwinning binnen met een eind uitslag van 5-8 en konden we de eerste 3 punten mee naar huis nemen.

Met zijn allen hebben we vandaag keihard gewerkt en gemerkt dat we nog veel te leren hebben en Mohammed zal maandag met de training vast nog wat te bepraten hebben maar voor nu kunnen we genieten van deze overwinning.

Maddy / Leidster JO13-2