E3 verliest van FC Zutphen

Geplaatst op Geplaatst in Verslagen

Vanmorgen vroeg een thuiswedstrijd voor onze Boys, tegen FC Zutphen E7. Een compleet team, iedereen is aanwezig en veel ouders komen ons aanmoedigen! De jongens zijn onder de indruk van een speler van FC Zutphen, die is 2 koppen groter dan bv. Luuk en Kian. Met 3 wissels aan de kant beginnen we aan de wedstrijd. Meteen worden we flink onder druk gezet en moeten we echt aan de bak. Al vroeg in de openingsfase worden we verrast door een tegengoal van FC Zutphen; 0-1! Keeper Tim is na een paar goede reddingen en duiken kleddernat; het is een soppig veld! Stan scoort een prachtige goal recht in de kruising; 1-1, wat een wereldgoal! We kunnen niet lang genieten van het gelijkspel, want al snel scoort FC Zutphen weer, vanuit een corner; 1-2 en dat is ook de ruststand.

In de kleedkamer krijgen de mannen een peptalk van coach Pascal en die helpt. In de tweede helft zijn we scherp, werken als paarden en creëren veel kansen. We spelen vooral op de helft van FC Zutphen en hebben soms pech in de afwerking; ballen worden net voor de goal langs  of over de goal geschoten. De wedstrijd wordt steeds spannender, de gelijkmaker hangt in de lucht. Tijdens een sprintje trapt Daauud zijn schoen uit! De ouders langs de lijn schreeuwen hun longen uit hun lijf en op het veld wordt echt voor de bal gestreden en het lichaam wordt goed gebruikt.

Stan loopt zich prima vrij en scoort een mooie 2-2. Helaas kunnen we maar kort van dit gelijkspel genieten, want na een rommelige fase bij de goal van Tim weet FC Zutphen de eindstand op 2-3 te bepalen. Wat een teleurstelling dat we na het harde werken en de vele kansen toch net verloren hebben. Bij de penalty reeks laat Tim zich nog even van zijn beste kant zien; hij stopt bijna alle ballen van de FC Zutphen spelers! Klasse!