• Op zaterdag 28 december was de allereerste editie van het FIFA-toernooi bij Dierensche Boys. Aan het begin van de middag werden de schermen en Playstations klaargezet, en zo kon er om 14:30 uur afgetrapt worden.

    Het eerste toernooi was voor de leeftijdsgroep tot en met 12 jaar. Er hadden zich vijftien deelnemers opgegeven en zij werden ingedeeld in vier poules. De indeling van de poules zorgde voor leuke en spannende wedstrijden. De nummers 1 en 2 uit iedere poule gingen door naar de knock-out fase en zo bouwde de spanning nog meer op en werden de spelers nog fanatieker! De finale van het eerste toernooi werd gespeeld tussen Robin Wijma en Giel Vesterink. Alle andere deelnemers keken mee op het grote scherm en zagen Dat Robin Wijma er met een winst van 3-2 vandoor ging na een ontzettend spannende wedstrijd. Na de finale was er nog wat tijd over en konden de deelnemers zelf gaan bepalen tegen wie zij nog een vriendschappelijk potje wilden spelen.

    Om 17:00 uur begon het tweede toernooi waar 23 deelnemers werden verdeeld over vier poules. Ook hier werd er zeer fanatiek gespeeld en kwamen er verrassende uitslagen op het scorebord te staan. De nummers 1 tot en met 4 van de eindstand in de poulefase gingen door naar de knock-out fase. Na verlengingen en soms zelfs een penaltyserie stonden Nick van der Linden en Duncan Visser tegenover elkaar in de finale. Het ging gelijk op, maar uiteindelijk trok Nick aan het langste eind en ging naar huis met de overwinning, 2-1.

    Er kan teruggekeken worden op een zowel fanatieke als een gezellige dag. We willen graag Rent 'n Play bedanken voor de verzorging van het toernooi. Daarnaast werd het toernooi ook mede mogelijk gemaakt door een heel mooi sponsorbedrag, welke is ontvangen vanuit GD Diergezondheid te Deventer.