• In het kader van trainers- en spelersontwikkeling heb ik op een zonovergoten zaterdagochtend, een gasttraining mogen geven aan de Onder10 van onze mooie voetbalvereniging v.v. Dierensche Boys. De lentezon, 15 ballen en een zéér leergierige spelersgroep! Fantastisch!

  Het thema voor deze gasttraining was snelheid en baltempo. Dat wil zeggen snelheid in technische balvaardigheden (ontwikkelen van basistechniek onder maximale weerstand) en bij balbezit van de aanvallende partij onder maximale weerstand, op eigen speelhelft,  snel kunnen handelen in een kleine ruimte.

  Na een korte, duidelijke uitleg van spelbedoelingen én de wens om met een hoge intensiteit te trainen (: uitleggen van voetbalnormen), begonnen wij met de training. Wat mij enorm opviel van zowel de trainers én de spelersgroep, was de natuurlijke drive en de absolute wil om beter te worden en het ontwikkelen van spelers. Ook het plezier van de individuele speler als ook van de spelersgroep om met elkaar iets te willen bereiken (samenwerken), was zeer positief!

  De feedback die ik vanuit de spelersgroep kreeg waren onder andere "Zwaar", "Veel doelpunten", "Plezier gemaakt" en "Samengewerkt als team!"

  In mijn voetbalbeleving staat jeugdvoetbal voor plezier en de absolute wil hebben om gezamenlijk iets te bereiken. Daarbij wil ik jullie, de jeugdtrainers en leider(ster)s, graag bij helpen om een positieve sportklimaat verder te ontwikkelen binnen onze jeugdafdeling.

  Met vriendelijke groet,
  Charles Reichert

   

  Charles is een welbekende persoon van de Boys en heeft veel ervaring in het trainerschap.
  Hij was onder andere hoofdtrainer en technisch jeugdcoördinator van onze club. En met Charles was het eerste elftal gepromoveerd naar de vierde klasse in 2015-2016 (waarover helaas niets is vermeldt in het boek 'Boys blijft Boys').
  Charles heeft vele andere functies bekleed in de voetballerij, zoals jeugdtrainer bij Sc.Brummen, hoofd jeugdopleidingen bij SDOUC in Ulft, assistent-trainer bij vv Rheden, jeugdtrainer (onder19 en onder 9) bij bvo N.E.C. in Nijmegen

  Charles helpt v.v. Dierensche Boys bij het plan om spelers te laten ontwikkelen en door het opleiden van de jeugdtrainers met behulp van “Train de trainer”. De gasttraining zal ook bij de overige teams gehouden worden.