Jo13-1 wint in een spannende wedstrijd van MvR

Geplaatst op Geplaatst in Verslagen

Wedstrijdverslag DB Jo13-1 – MvR Jo13-1 7 april 2018

Op een heerlijke zonnige zaterdagmorgen mogen de boys het veld weer op. Kian is helaas nog net niet fit genoeg om mee te doen, maar komt ons wel weer aanmoedigen. Super! Tjerry en Tarik hebben ook al mee gevoetbald met de Jo13-2, maar doen gelukkig ook nog met het eigen team mee. Onze tegenstander, MvR uit ’s Heerenberg staat slechts 1 plaats onder ons, dus dat wordt vast een spannende wedstrijd.
Om 11.30 uur begint de wedstrijd. De teams zijn aan elkaar gewaagd en het is een spannende, sportieve en leuke wedstrijd om te zien, voor de toeschouwers en trainers. Gelukkig openen de boys de score; Ruben maakt een mooi doelpunt, dus we staan met 1-0 voor. Kort daarna schiet een speler van MvR gelukkig op de paal, anders was het meteen gelijk geworden. Maar de boys gaan door en scoren de 2-0. Senne heeft veel te doen, deze wedstrijd en staat alert te keepen. Hij heeft een paar mooie reddingen, maar kan helaas niet voorkomen dat MvR terugkomt tot 2-1. Stan komt het veld in voor Sven. Na een mooie pass van Koen en een prima voorzet van Ruben weet Stan het derde doelpunt van de Boys te maken; 3-1! Dylano en Mats zijn druk in de verdediging, ze moeten veel rennen en hebben soms hun handen vol aan de snelle aanvallers van MvR. Gelukkig hebben we ook Daan nog als laatste man, die veel ballen goed weg weet te werken. Hij moet wel een aantal keer behandeld worden voor een paar kleine blessures, maar kan, na een korte wissel, gelukkig de wedstrijd wel uitspelen. Amir maakt op het middenveld weer een aantal prachtige passeerbewegingen en verdedigt, als het nodig is, ook prima mee. Tjerry komt erin als voorstopper en staat daar zijn mannetje uitstekend. Koen zorgt ervoor dat er een aantal prima cornerballen worden genomen, maar helaas wordt er voor rust niet uit de corners gescoord. Florian is goed in het opbouwen van het spel en zorgt er vaak voor dat de ballen richting de goal van de tegenstander gaan. MvR creëert veel kansen, maar mist gelukkig ook een flink aantal kansen. Vlak voor rust moeten we helaas nog een tegengoal incasseren, maar we gaan toch met een voorsprong de rust in; 3-2.
De jongens krijgen hun welverdiende ranja en trainers Marcel en Melvin zorgen er in de rust voor dat de jongens weer scherp aan de tweede helft beginnen. Ook na de rust spelen de boys goed en geconcentreerd en met een prima inzet door. Zoals gebruikelijk is Jordy heel actief in het veld en prima aanspeelbaar. Hij gaat voor elke bal en gebruikt zijn lichaam goed. Ook Tarik is een stabiele kracht, die nog bijna scoort uit een soort omhaal! Ryan heeft een paar prima loopacties en is goed aanspeelbaar. Na weer een mooie actie van Ruben weet hij de voorsprong uit te breiden naar 4-2. Helaas zijn er nog wat kleine blessures, o.a. bij Sven en worden er nog wat wissels doorgevoerd.

Na 2x een half uur klinkt het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mo. De boys hebben een welverdiende overwinning behaald van 4-2 en staan op dit moment bovenaan in de poule. Goed gedaan jongens!