De JO13-2 wint in een spannende wedstrijd

Geplaatst op Geplaatst in Verslagen

Verslag wedstrijd Zaterdag 24 maart 2018, Dierensche Boys JO13-2 tegen DVOV JO13-3

Na een steenkoude verloren thuiswedstrijd afgelopen zaterdag hadden we ons vanmorgen op tijd verzameld voor de enorme lange reistijd naar DVOV in Velp. Het team is op dit moment flink gehavend met 2 geblesseerde kinderen, 2 afgemelde kinderen en eentje nog ziek thuis op de bank.

Onze trainer Mohammed liet de warming-up over aan zijn assistent Coen en met een goede warming-up in de benen begonnen we vanmorgen met een lekker zonnetje op het veld aan onze 3e wedstrijd tegen DVOV JO13-3. Gelijk vanaf het begin zaten we niet goed in de wedstrijd. Zoals vaker lijkt het wel of de kinderen even wakker moeten worden en wennen aan het feit dat er hard gewerkt moet worden. We moesten gelijk knokken voor elk balbezit. Na de eerste 15 minuten stonden we al met 2-0 achter en hadden we zelf een goede kans gemist. Gelukkig maakte we nog wel de 2-1 maar helaas gingen we de rust in met een 3-1 achterstand.
In de pauze gaf onze trainer/coach Mohammed de kinderen een flinke peptalk wat op het veld betekende dat de kinderen harder moesten knokken voor iedere bal maar vooral hun positie moesten blijven bezetten en achter hun mannetje moeten blijven staan en natuurlijk elkaar blijven helpen. Tevens werd er gewisseld.
Gelijk na de rust gingen we in de aanval wat resulteerde in een paar schitterende doelpunten van Aleandro en Stan. Na 15 minuten stonden we 3-3 gelijk en gingen we echt in de overwinning geloven. Steef gaf een prachtige voorzet die op de lat eindigde waarna Aleandro de 3-4 maakte. Daarna begon DVOV veel druk uit te oefenen op onze verdediging waarbij we steeds meer in de problemen kwamen. Ondanks een paar goede reddingen van Tom was helaas de 4-4 niet tegen te houden. Diyar probeerde als laatste man de bal weg te schieten waardoor deze van richting veranderde en in het eigen doel eindigde. Maar niet getreurd het team geloofde nog steeds in de overwinning en ging in de laatste paar minuten op zoek naar de overwinning. Na een ingooi van Luuk kwam de bal bij Stan terecht, de grensrechter vlagde voor buitenspel echter de scheidsrechter besliste anders waarna Stan het  winnende doelpunt maakte. Gelukkig hebben we het voetballen in de 2e helft hartstikke goed opgepakt en waren de doelpunten echt heerlijk om naar te kijken.
Uiteindelijk hebben we als team gevoetbald, elkaar gesteund en met positief commentaar elkaar naar de overwinning geholpen. De vrouwelijke scheids floot af en we hadden de overwinning binnen met een eind uitslag van 4-5 en konden we weer met 3 punten naar huis.

Maddy / Leidster JO13-2