De JO13-2 wint van v.v. Dieren JO13-4

Geplaatst op Geplaatst in Verslagen

Na 3 ruim gewonnen bekerwedstrijden begonnen we vandaag vol goede moed aan onze eerste competitiewedstrijd  tegen onze buren v.v. Dieren. Ruim op tijd vertrokken en met een goede warming up in de benen, volgde daarna nog de laatste tactische aanwijzingen en konden we aan de wedstrijd beginnen.
Gelijk vanaf het begin merkten we dat dit geen makkelijke wedstrijd ging worden. De kinderen waren niet allemaal alert (op kamp geweest, verkouden, te laat naar bed etc etc) dus moesten we gelijk knokken voor elk balbezit. Na +/- 10 minuten maakte Steef zijn 1e doelpunt, om daarna over en weer wat kansen te missen, werd gelukkig het 2e doelpunt door Steef gemaakt. Helaas viel net voor de rust de 1-2.

In de pauze gaf onze trainer/coach Mohammed de kinderen een flinke peptalk wat op het veld betekende dat de kinderen harder moesten knokken voor iedere bal maar vooral hun positie moesten blijven bezetten en elkaar helpen.

Aleandro maakte de 1-3 waarna v.v. Dieren weer de 2-3 maakte. De laatste 10 minuten waren ontzettend spannend met ballen op de lat, paal en een paar mooi reddingen van onze keeper Tom. In de slotfase was v.v. Dieren erg aan het drukken en haalde Tim nog een schot van de lijn. Helaas was de rebound met de handen aangeraakt en kregen we in de laatste paar seconden een penalty tegen. Deze werd gelukkig voor ons hoog over geschoten waarna de scheidsrechter af floot en wij dus onze eerste overwinning en de 3 punten mee naar huis konden nemen.

Met zijn allen hebben we vandaag keihard gewerkt en gemerkt dat we nog veel te leren hebben en Mohammed zal maandag met de training vast nog wat te bepraten hebben, maar voor nu kunnen we genieten van deze overwinning.

Maddy / Leidster JO13-2