KNVB Praktijkbijeenkomst: Nieuwe wedstrijdvorm pupillen 8-tegen-8

Geplaatst op Geplaatst in Bestuur, Voetbal

Namens de VoetbalTechnische Commissie (VTC) van v.v.Dierensche Boys zijn Maddy Pennenburg-Roos en Jeremy Reichert naar de KNVB Praktijkbijeenkomst gegaan van maandagavond 19 maart 2018, op het complex van SV Twello.

Op de agenda van deze bijeenkomst stond uitleg over en een demonstratie van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen voor Onder 10 (O10) t/m Onder 12 (O12). Vanaf seizoen 2018/2019 start de KNVB namelijk met de tweede fase van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillenvoetbal.
De O10-pupillen (eerstejaars E) spelen vanaf het nieuwe seizoen 6-tegen-6 wedstrijden en de O11-(tweedejaars E) en O12 (eerstejaars D) -pupillen beginnen aan de 8 tegen 8 wedstrijdvorm op een smaller half voetbalveld met daarbij behorende aangepaste spelregels.

De eerste fase is dit seizoen (2017/2018) al gestart met de invoering van nieuwe wedstrijdvormen bij O8 t/m O9 pupillen: 6-tegen-6 wedstrijden met aangepast spelregels en een spelbegeleider langs het veld (i.p.v. een scheidsrechter in het veld).

De KNVB adviseert elke vereniging om alle gangbare leeftijdscategorieën in te voeren. Momenteel kent de Boys niet Onder 10 of Onder 12-teams. Of de Boys ook daadwerkelijk met deze leeftijdscategorieën zal deelnemen aan de competitie, of het überhaupt mogelijk en wenselijk is, daar buigt de VTC zich de komende 2 maanden over met de nieuwe teamindelingen ter voorbereiding op seizoen 2018-2019.

Meer informatie over de nieuwe wedstrijdvorm 8-tegen-8 is te vinden op:

https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/15090/wedstrijdvorm-acht-tegen-acht en
https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/23190/nieuwe-wedstrijdvormen-pupillen-vragen-en-antwoorden