• Het schijnt de goede kant op te gaan met de besmettingscijfers in Nederland en het demissionair kabinet heeft aangekondigd dat versoepelingen, zoals beschreven in stap 3 van het openingsplan, wellicht al op 5 juni mogelijk zijn.

  De KNVB voert momenteel overleg met ‘Den Haag’ om met ingang van 5 juni ook het spelen van jeugdwedstrijden buiten de eigen vereniging mogelijk te maken. Deze beide zaken bieden voldoende perspectief om te starten met de verdere voorbereidingen voor het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd (pupillen en juniorenteams) vanaf zaterdag 5 juni. De KNVB blijft hierin afhankelijk van een positief besluit van het kabinet.

  Maandenlang was het niet mogelijk; het spelen van wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar je als voetballer het meeste plezier aan beleeft! Om die reden start de KNVB met de voorbereidingen voor het spelen van de KNVB Regiocup voor de pupillen en juniorenteams op de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. Let op: dit zijn zaterdagen én zondagen.

  Dit betekent dat de KNVB, op basis van de eerder gepubliceerd poule-indelingen, nu het wedstrijdprogramma opbouwt. De KNVB streeft ernaar het programma op maandag 31 mei aan het einde van de dag te publiceren in Sportlink en de Voetbal.nl-app.

  De samenstelling van teams mag gedurende de Regiocup wisselen. Enige vereiste is dat spelers dit seizoen ingeschreven staan als lid van de vereniging én dat ze uitkomen in de juiste leeftijdscategorie.

  Mocht er op één van de genoemde speeldagen géén wedstrijd gepland staan voor één van de ingeschreven teams van de vereniging, staat het clubs (natuurlijk) vrij in onderling overleg een oefenwedstrijd te organiseren. Als hulpmiddel hiervoor kan men de ‘lijst vrije teams’ in Sportlink Club gebruiken. De komende week werkt de KNVB details uit als het gaat om de precieze wedstrijdorganisatie, waaronder het aanstellen van scheidsrechters. Zodra hier meer duidelijk over is, informeert de KNVB de verenigingen.

  De KNVB-medewerkers kijken er enorm naar uit toch nog een competitie te kunnen organiseren. Met uiteindelijk doel het bieden van voetbalplezier aan zo veel mogelijk jeugdvoetballers. De KNVB hoopt dat verenigingen die deelnemen aan de KNVB Regiocup ditzelfde doel nastreven. De KNVB en de clubs willen er gezamenlijk voor gaan zorgen dit vervelende seizoen toch nog mooi kan worden afgesloten! 

  Zoals het er nu uitziet volgt er op dinsdag 1 juni een persconferentie waar het demissionair kabinet de eventuele versoepelingen van stap 3 van het openingsplan aankondigt. Direct na die persconferentie neemt de KNVB een definitief besluit over het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd. Tot die tijd zal men geduld moeten hebben, maar gebruikt de KNVB de tijd goed zodat er op 5 juni kan worden gestart als dat inderdaad weer mag.

  [Bron: KNVB, 25 mei 2021]