Mini-pupillen spelen Welpenvoetbal

Geplaatst op Geplaatst in Voetbal

WelpenvoetbalOnze vereniging heeft speciale aandacht voor de allerjongsten; de mini-pupillen. Met ondersteuning van de KNVB en ING gaan wij verder aan de slag met het programma “Mini-pupillen spelen Welpenvoetbal”. Jonge kinderen kennis laten maken met voetbal en ze laten ervaren hoe leuk voetbal is, dat is gedachte achter het programma.

Speeltuin op het voetbalveld

De KNVB en ING geven amateurverenigingen extra aandacht door dit programma voor vijf- en zesjarigen (de mini-pupillen) te faciliteren. Met een speciaal materialenpakket bestaande uit o.a. hesjes en hoedjes gaat onze vereniging verder aan de slag met Welpenvoetbal. Hierbij ontdekken kinderen al op jonge leeftijd het voetbal. Met de speloefeningen en specifieke trainingsmaterialen in primaire kleuren krijgen de mini-pupillen een hartelijk welkom op voetbal. Het voetbalveld wordt een speeltuin waarin voetballen centraal staat. Daarbij worden wij ondersteund door een KNVB-projectmedewerker die meer dan twintig uur actief is bij de vereniging.

Oranje is liefde voor voetbal, Oranje is ING

Het aanbod voor mini-pupillen in de vorm van Welpenvoetbal is een gezamenlijk initiatief van de KNVB en ING (onze hoofdsponsor). Sporten is leuk, gezond en draagt bij aan een socialere maatschappij. Sporten is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van jongeren. Hoe eerder de jeugd in aanraking komt met sport, en voetbal in het bijzonder, hoe beter. Steven Sedee, sponsormanager Voetbal ING: “ING heeft er bewust voor gekozen zich voor lange tijd aan de KNVB te verbinden om zo het Nederlandse voetbal echt vooruit te kunnen helpen. De ontwikkeling van het jeugdvoetbal vinden we daarom ook heel belangrijk. Wij inspireren daarom de jongste jeugd met Oranje-voetbalactiviteiten en maken het mede mogelijk dat ze met plezier kunnen voetballen. En daarom hebben wij ook het ‘Welpenvoetbal’ geadopteerd.”

Contact

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over het mini-pupillen aanbod bij onze vereniging contact opnemen met Niels Corbijn via 06-11710975 of n.corbijn@chello.nl