Op naar de halve finale

Geplaatst op Geplaatst in Verslagen

Zaterdag 2 maart was het dan zover. Wij, JO11-2, speelden in de kwart finale van de beker tegen Be Quick uit Zutphen. In de voorrondes hadden we alle wedstrijden gewonnen en ook daarna bleven we winnen. In de beleving van de kinderen is het heel speciaal dat ze om de beker spelen en steeds een ronde verder komen.

We waren helaas niet compleet als team, Leon kon even niet voetballen en Quinn stond langs de kant met gips om zijn pols. Gelukkig kregen we versterking van 2 spelers van de JO11-1, Thijs en Thomas deden met ons mee.

Dion had de spelers op de juiste plek ik het veld gezet en duidelijke instructies meegegeven, mannetje vastzetten, druk op de bal, alles geven en overspelen. Dat hielp. We begonnen goed, volop druk op de bal en lieten de tegenstanders niet spelen. We waren beter, feller en energieker. In de eerste 15 minuten veel scoringskansen gekregen, maar wat had de tegenstander een goede keeper. De ene na de ander bal stopte hij. Maar daar viel dan eindelijk de 1-0. Gejuich op het veld en vooral langs de kant. We stonden voor! Dion bleef fanatiek coachen: vastzetten, druk zetten, op de bal. Luid en duidelijk te horen voor de spelers op het veld. En daar kwam het 2e doelpunt. Al snel volgenden er meer. De stand was met rust 5-0.

Na de rust kwamen de tegenstanders meer aan spelen toe. We wisten al dat ze goed konden voetballen, want in de reguliere competitie hadden we al eerder tegen hun gevoetbald en nipt verloren met 3-2. Het vele druk zetten en constant gaan, had veel energie gekost van de spelers en dat was zichtbaar op het veld. Be Quick scoorde, het werd 5-1. Vlak daarna werd het 5-2. Nog even volhouden, laatste reserves aanboren en weer druk zetten. Daar kwam dan weer een doelpunt van ons 6-2. We wisten het zeker, dit gaan we niet meer uit handen geven. En het bleef 6-2. Iedereen blij en supertrots. We hebben de kwart finale gewonnen en gaan nu strijden in de halve finale van de beker.

(verslag van een trotse leider)