Presentatie boek Voetbal in Dieren

Geplaatst op Geplaatst in Algemeen, Voetbal

VoetbalinDieren1Bij Boekhandel Dieren aan het Callunaplein in Dieren heeft komende zaterdagmiddag, 28 november, de officiële presentatie plaats van hét boek over de geschiedenis van de voetbalsport in Dieren. Het rijk geïllustreerde boek, getiteld ‘Voetbal in Dieren’, is geschreven door Dierenaar (en voetballiefhebber) Thomas Hilhorst. Het kwam tot stand dankzij veel onderzoek door de schrijver en de medewerking van velen die hem verhalen vertelden en foto’s en documenten beschikbaar stelden. De eerste exemplaren van ‘Voetbal in Dieren’ worden overhandigd aan de voorzitters van Dierensche Boys en v.v. Dieren, respectievelijk Marc Pijpers en Rembert Groenman.

Hilhorst beschrijft in zijn boek de 120-jarige geschiedenis van het voetbal in Dieren, waarbij alle 25 (!) Dierense voetbalclubs aan bod komen, zowel de ‘eendagsvliegen’ als de clubs met een rijke historie. Aan de orde komen de kampioenschappen, de dorpsderby’s en de topvoetballers van het dorp. En het boek wemelt van de anekdotes. Zo is er het verhaal van de hondstrouwe supporter die te voet naar Apeldoorn ging om zijn Dierense club aan te moedigen. En dat van de voetballer uit Dieren die een ultrakorte carrière in de eredivisie beleefde.
Tot voor kort was de rijke geschiedenis van het voetbal in Dieren in fragmenten verdeeld, maar nu is die in één boek samengebracht.
De presentatie begin om 14.00 uur.

Voetbal in Dieren telt 72 bladzijden. Het boek is een uitgave van Diepenmaat Uitgeverij & Ontwerpbureau. De winkelprijs bedraagt €12,50.