Pupillen naar Vitesse-PSV

Geplaatst op Geplaatst in Algemeen

Zaterdagavond 15 maart 2014. Eindelijk was het dan zover. Met 25 kinderen en evenzoveel volwassenen hebben de Boys de topwedstrijd Vitesse vs PSV bezocht in het Gelredome.

De F2, F1 en de E gingen lekker ontspannen op weg na overwinningen in de ochtend. De F3 helaas niet….Ik probeerde aan Giel V. te D. uit te leggen dat als je tegenstander 2x zo groot is de benen meer meters kunnen maken en dat je dan met alle techniek het net niet gaat redden. Komt op een dag echt goed met deze jongen. Echt boeien kon het hem niet, als hij maar kan voetballen.
In het Vitesse stadion was het echt een heerlijke sfeer. Dat kunnen die Arnhemmers wel. De mascotte die ons ontving bij binnenkomst, de Zeearend die over het publiek heen vliegt, de muziek als de spelers binnenkomen (Status Quo – Whatever You Want) en al die vlaggen die de jongens van Vitesse aan het zwaaien waren op het veld. Super en niet alleen de F’jes en E’tjes genoten…
De wedstrijd begon en al snel kwam er een doelpunt, een kleine, maar naar later bleek een fatale fout van de keeper Piet Velthuizen, 0-1 voor PSV. Gelijk boden 2 keepers van De Boys zich aan. Helaas hoorde meneer Bosz (de trainer van Vitesse) ons niet. Vitesse liet zich niet kisten en al snel scoorde Labyad, een prachtig doelpunt is me verteld. En toen moesten alle jongens echt de oren afdekken, want het stadion leek wel te ontploffen, 1-1.
Helaas voor Vitesse ging daarna een speler van PSV even liggen in het strafschopgebied. Penalty. De keeper hield in eerste instantie, helaas ging de bal in een soort van rebound er even later toch in, 1-2. En weer ontplofte het stadion. Een paar keer zagen we Atsu langs rennen alsof hij geen bal bij zich had, zo super snel, echt top.
Na de rust bleven we een enorm spannende wedstrijd zien. Het publiek van PSV liet zich goed horen, wat op zich heel gezellig klinkt. Helaas zijn er ook altijd weer fans die zich niet kunnen gedragen. Onze jongens keken hun ogen uit naar een tweetal achter ons. Vreselijk gingen zij tekeer. We hebben ze op de foto gezet, zodat we kunnen zien dat ze er eigenlijk heel normaal uitzien, en toch niet normaal zijn, echt gek.
Vitesse had echt wel een gelijkmaker verdient, helaas hij kwam er niet.
Vreemd vonden onze pupillen het ook dat er na de wedstrijd geen penalty’s werden genomen…..misschien een tip voor de KNVB…

Al met al een enorm leuke avond waar alle jongens van hebben genoten. Smaakt naar meer.