SJO Oeken-SHE F1 – Dierensche Boys F1

Geplaatst op Geplaatst in Verslagen

Na alweer een aantal trainingen was het zaterdag 14 september dan zover, de F1 van de Dierensche Boys mocht hun eerste wedstrijd in de najaarscompetitie spelen tegen SJO Oeken-SHE F1. We hadden er met ons allen zin in en wat was het fijn dat Han Haverkamp met ons mee was gegaan. Han heeft in de kleedkamer de opstelling met de jongens besproken en is daarna, in de stromende regen, met de jongens het veld op gegaan om warm te lopen.
Ondanks het slechte weer speelden de jongens de sterren van de hemel. De meegereisde supporters, schuilend onder hun paraplu’s, konden genieten van een mooie wedstrijd. De F1 speelde goed samen en al heel snel kwamen we op een 0-2 voorsprong te staan. Maar ook SJO Oeken-SHE F1 weet zich staande te houden en maakt 1-2. Dat maakt het weer spannend, maar wij weten vol te houden en uiteindelijk gaan we de rust in met een 2-4 voorsprong.
In de rust neemt Han nog even met de jongens hun voetbalspel door, worden er complimenten gegeven, maar ook gewaarschuwd voor een tegenstander die heus nog wel iets gaat proberen.
We drinken even wat om vervolgens weer snel het veld op te gaan.
Na de rust zet hetzelfde spel zich voort, we blijven goed samen spelen en uiteindelijk wordt de wedstrijd afgefloten met een 4-9 eindstand.
Jongens goed gespeeld, ik zou zo zeggen: ga zo door, maar met een team dat doorweekt toch ook nog graag de penalties na afloop wil nemen in de stromende regen, gaat dat zeker goed komen.