Sponsoruitje F1

Geplaatst op Geplaatst in Algemeen

Woensdag 5 februari, de eerste competitiewedstrijd in de voorjaarscompetitie is alweer een feit, maar wij hebben i.v.m. ons kampioenschap nog wat te goed van onze sponsor Schoonmaakbedrijf Glans BV. Al bij het uitreiken van de tenues had Mark, de eigenaar van Schoonmaakbedrijf Glans BV, al toegezegd dat wanneer, toen nog, de F2 kampioen zou worden, hij ze mee zou nemen voor een gezellige middag uit. Dat is door volle agenda’s helaas niet gelukt. Nu lukte het de jongens, nu de F1, om in de najaarscompetitie kampioen te worden en toen hebben we Mark maar eens even aan de jas getrokken. Mark reageerde gelijk enthousiast en zo werd er datum geprikt, 5 februari, en een leuk uitstapje uitgezocht. Er werd voor gekozen om een rondleiding te doen in het Gelredome, of zoals de F1 het zegt “het Vitessestadion” met aansluitend lekker eten bij de Mc Donalds. Hoe leuk is dat.
Nou ik kan je zeggen heel erg leuk. Alle jongens en Goya zijn toch wel echte voetballiefhebbers. Er werden vragen gesteld, daar waren wij niet eens op gekomen. En op vragen van de gids werd ook regelmatig een erg goed antwoord gegeven. Vooral het eerste stukje was erg interessant, want vroeger werd er gevoetbald met voetbalschoenen waar stalen neuzen in zaten. En als je vroeger een bal kopte had je drie dagen later nog de afdruk van de bal in je hoofd staan. Er hing ook een foto van een keeper die zonder keepershandschoenen keepte, weten jullie nog wie dat was? De F1 weet het nu in ieder geval wel. Ook liet de gids zien hoe het dak van het Gelredome open en dicht gaat en hoe het grasveld in en uit het stadion geschoven wordt. Niet echt natuurlijk maar op een maquette. Als dit in het echt gebeurt, nou dan duurt dat wel even, want het dak duurt 20 minuten en het veld zelfs 4 uur. En het kan ook niet tegelijkertijd, want dan zit Arnhem-Zuid zonder stroom. Maar natuurlijk was de rondleiding door het stadion erg leuk, we zijn in een skybox geweest en in een business lounge, we zijn op de perstribune geweest, maar ook op de tribune van het uit-vak. We zijn nog even heel dicht bij het veld geweest en het liefst hadden we daar even lekker een balletje op getrapt, maar dat mocht natuurlijk niet. We hebben wel even in de dug-out gezeten. En we hebben even aan het water gevoeld van het bad in de kleedkamer. Daar hadden de spelers van Vitesse de avond er voor nog in gezeten, want toen hadden ze een wedstrijd gespeeld tegen AZ. Helaas hebben ze deze verloren met 0-2. Ook even de stoeltjes in de kleedkamer uitgeprobeerd, maar deze waren gewoon van hout en dus hard. Vervolgens zijn we ook nog even in de pers-room geweest. Dat was natuurlijk reuze interessant. Net doen of wij de voetballers zijn die op dat moment geïnterviewd worden en per ongeluk stonden de microfoons ook nog aan, haha, leuk hoor. Aan het einde van de rondleiding mochten we nog even schieten op een voetbalbord, allemaal twee keer, maar niemand wist te scoren. De gids had nog een kleine prijsvraag. Hij had twee nummers in zijn hoofd, degenen die deze nummers raadden mochten een vraag beantwoorden. Wie deze vraag goed had, kreeg een rugzakje van Vitesse met een cadeautje daarin. De vraag was: “in welk jaar is Vitesse ontstaan?”. Tjerry wist het antwoord, namelijk 1892. Goed opgelet dus tijdens de rondleiding.
Jongens het was echt superleuk, en voor al die AJAX supporters, één PSV supporter en één Feijenoord supporter was ook dit stadion een geweldige ervaring. Wat een leuk team zijn jullie.
Mark Heuvelink: super bedankt voor deze geweldige middag.