• Voetballen. Wedstrijden spelen.
  Onder normale omstandigheden een prettige bezigheid voor de meesten (amateurs) en aangename broodwinning voor 'the happy few' (profs). Sinds de covid-19 pandemie is het spelen van wedstrijden bij de amateurs een bijzondere gebeurtenis. In een poging om clubbinding, team-spirit en enige competitie-element op het voetbalveld te behouden in deze vreemde tijd, worden onderlinge wedstrijden en mix-toernooien georganiseerd bij de Boys naast de reguliere trainingen. Vreemd genoeg kan niet iedere speler dit waarderen of weet dit op juiste waarde te schatten en geeft er de voorkeur aan om (meer) te gaan werken bij hun bijbaantje.
   
  Onder het toeziend oog van de nieuwe hoofdtrainer Bob Hartemink en de VTC werkten JO17-1 en JO19-2 de tweede wedstrijd van de drieluik af, in een fris lentezonnetje. Door een aantal langdurige geblesseerden en/of afzeggingen (bijbaantje) telde JO19-2 slechts 8 spelers. Aanvulling van JO19-1 lukte deze keer niet en nu moest zelf een beroep gedaan worden op 4 eerste elftalspelers van onder 23 jaar. Voor JO17-1 maakte dit géén verschil. Met goed positiespel, snelheid en lef kwam JO17-1 ook deze keer op voorsprong door een slechte terugspeelbal van JO19-2 direct af te straffen: 1-0. En zelfs een tweede maal een genadeloze afstraffing uit weer balverlies/een verkeerde terugspeelbal: een verdiende 2-0. De verhoudingen waren in 'balans'(!) en de teams waren aan elkaar gewaagd. Dankzij sterk keeperswerk bij JO19-2 wist JO17-1 niet uit te lopen naar een grotere voorsprong. Met wat geduld en sterk doorzettingsvermogen wist JO19-2 de aansluitingstreffer af te dwingen: 2-1. Helaas werd de wedstrijd vlak voor het verstrijken van de eerste 40 minuten ontsiert door een niet nader te beschrijven geweldsdelict op het veld, welke van invloed was op de rest van de wedstrijd. Om dit samen te vatten en in dit wedstrijdverslag dan ook af te sluiten: schandalig, onacceptabel en zal niet zonder consequenties blijven.
   
  Direct na rust begon JO19-2 sterk aan de tweede 40 minuten. JO17-1 was begrijpelijk van streek door het voorval en liet onbedoeld veel ruimte aan de JO19-2 aanvallers. Al snel viel de 2-2 gelijkmaker. Veel JO17-1 aanvallen strandden door een steeds sterker wordende JO19-2 defensie en overwicht op het middenveld. JO19-2 kwam meer aan aanvallen toe en de 2-3 voorsprong was op dat moment ook verdiend. Met een aantal snelle omschakelingen volgde ook de 2-4 op het scorebord en dit was ook de eindstand. Speciale dank aan: scheidsrechter Mo, grensrechters Dennes en Ron, 'catering' Nanette en Debby. 
   
  In de drieluik hebben beide teams nu elk 1 wedstrijd gewonnen. En tot nu toe was een beslissing via een penaltyreeks niet nodig. Zoals het er nu voor staat zal onder voorbehoud de derde wedstrijd van deze drieluik worden gespeeld. (Geplande datum 10 april.) Redenen voor dit voorbehoud zijn de permanente onderbezetting bij JO19-2 en het voorval in de tweede wedstrijd. Wordt vervolgd.