Verenigingscoach Faissal Taanabout

Geplaatst op Geplaatst in Bestuur

Sinds kort is Faissal Taanabout verenigingscoach bij Dierensche Boys. Als verenigingscoach biedt Faissal een luisterend oor als leden in problemen zitten. Is er verdere professionele hulp nodig, dan weet Faissal de weg naar andere hulpverleners of instanties.
“Je hebt leden bij wie het soms niet lekker loopt”, zegt Marc Pijpers, voorzitter van Dierensche Boys. Om deze leden een helpende hand te bieden, heeft Marc sociaal-cultureel werker Faissal naar de club gehaald.

Faissal is eind vorig jaar in Dieren al aangetreden als jongerenwerker. Een subsidie van het fonds van de gemeente Rheden voor sociale innovatie maakt dat Faissal nu ook bij de Boys aan de gang kan. Wordt het project een succes, dan stelt de gemeente Rheden mogelijk ook bij andere clubs verenigingscoaches aan.
“Ik ben twee trainingsavonden en een dag in het weekend op de club”, zegt Faissal. “Doordeweeks zijn dit de dinsdag- en woensdagavond. Meespelen gaat hij niet, maar eventueel wel meetrainen. Ik wil eerst de club goed leren kennen en groeien in de cultuur van de Dierensche Boys”.

Als er vragen zijn over dit project stel deze dan direct aan Faissal. Maar ook Marc Pijpers (voorzitter) of Marjan te Vaanholt (vertrouwenspersoon) kunnen vragen over de verenigingscoach beantwoorden.