E3 wint de derby!

Geplaatst op Geplaatst in Verslagen

Vandaag is de dag van de belangrijke stadsderby tegen VV Dieren. Al vroeg verzamelden we bij de Boys en stonden om kwart over 8 de warming up te doen op het veld. Klokslag half 9 floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. Meteen werd er flink aangevallen en verdedigt. Het was al snel duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden; de mannen moesten flink aan de bak! Dat deden ze gelukkig ook! Florian heeft zo’n beetje de marathon gelopen en wist de tegenstander het flink lastig te maken. Emirhan had even lekker uitgeslapen, maar toen hij eenmaal aanwezig was, stond hij te trappelen om het veld in te gaan en was bloedfanatiek.

Onze keeper Tim was deze wedstrijd voor de verandering hard nodig; VV Dieren had veel kansen en Tim had een paar fantastische reddingen! Gelukkig schoten de jongens en meiden van VV Dieren ook een paar keer over of naast… Tim zette zijn verdedigers op de goede plek en vanaf de kant schreeuwde coach Pascal zijn longen uit zijn lijf om de mannen scherp te houden.

Na een kleine 3 minuten opende Stan de score in het voordeel van de Boys! Hoera! Er werd hard gewerkt en flink gehijgd, maar dat harde werken betaalde zich uit; vanuit een corner bleek Romano op de goede plek te staan en zette zijn voet op het juiste moment tegen de bal; 0-2! Dit is ook de ruststand.

Na een welverdiend glaasje sap en een peptalk van Pascal gaan de mannen er in de tweede helft weer net zo hard tegenaan! Er zijn 3 wissels en de jongens aan de kant kunnen niet wachten tot ze het veld weer in mogen! Na de rust is er nog steeds veel druk van VV Dieren, maar de Boys blijven cool en de verdediging staat goed. Na een mooie actie van Stan, schiet Emirhan de bal koelbloedig in de kruising:  0-3.

De buit lijkt binnen, maar VV Dieren komt terug. Ze scoren de 1-3. Dat laten de Boys niet op zich zitten; we dringen aan en scoren de 1-4. In de laatste minuten wordt de eindstand via 2-4 bepaald op 3-4 en kunnen de jongens tevreden terugkijken op deze zwaarbevochten, maar terechte overwinning!

Door deze zege staan de boys nu op een geweldige gedeelde 2e plek! Goed gedaan, jongens!